|
|
|
... majoránnával és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt vöröshagyma-karikákat teszünk a tet... |
|
|
|
|
|
|
|
... összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... és hosszába ketté vágom és egymásra ragasztom a krémmel.
Sütés közben elkészitem a krémet: a tejjel és liszttel besamel... |
|
|
|
|
|
|
|
... citrom reszelt héja
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
5-5 dkg mogyoró és dió
ELKÉSZÍTÉS
Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a citromlével, majd összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozzáadjuk a szódab... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
1 csomag sütőpor
5 evőkanál tej
Máz: 7,5 dkg porcukor
fél citrom leve
Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
Vajat (margarint), a cukrot, vaníliás cukrot, sót habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. A lisztet (1 evőkanállal félreteszünk) a sütőporral elkeverjük.
Ö... |
|
|
|
|
|
|
|
... fahéj (kívánság szerint evő-, vagy kávéskanál), 10 szem szegfűszeg (darálva), 3 egész tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 kk szódabikarbóna, 2 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
A mézet, a margarint, a fahéjat, szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón)
A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzá a maradék lisztet.
A kettőt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mazsolát.
Meglisztezzük a tetejét és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesztjük. A tésztát készíthetjük Dr. Oetker Kelttészta alapporból is a csomagoláson található leír... |
|
|
|
|
|
|
|
... mazsola; a leszóráshoz vaj, grízes liszt, a tetejükre szilvalekvár.
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, deszkára tesszük, kicsit kinyújtjuk, és ráreszelünk 1 Cera margarint. Összehajtjuk alulról, felülről, jobbról, balról. 15 percig pihentetjük, megint kinyújtjuk, ráreszelünk még egy margarint, és újra összehajtjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyszögletes... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk.
Krém:
l/2 lit. tejben megfőzűnk 2 csomag kakaós pudingot (1 csomag l/2 lit. tejhez való lenne, de itt csak a fele adag tej megy bele), ha kihült hozzáadunk 1 Hera margarint (25 dkg-os csomagolású, krémhez való), 25 dkg porcukrot, 4 evőkanál kakaót és jól kikeverjük.
A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, vékonyra kisodorjuk és megkenjük a krémmel,... |
|
|
|
|
|
|
|
... pohár tejfölben egy tk. cukor és 3 dkg élesztő, alaposan elkeverve, két tk. só, 2 tojás, margarin a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír.
A lisztben elmorzsolom a szobahőmérsékletű margarint. Én momentán tegnap este kivettem a hűtőből. Belehintem a sót. Mélyedést készítek a margarinos liszt közepébe és beleütöm a tojásokat. A tejfölben elkeverem a cukrot és az élesztőt és a... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerint.
1. A 35 dkg sajtot forró vízben kb. 35 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet.
2. A keményre főtt tojásokat villával összetörjük, majd hozzájuk keverjük a margarint, ízlés szerint a fehér borsot, sót, majonézt, mustárt, a finomra vágott hagymát és petrezselyemzöldet.
3. A megpuhult sajtot két részre osztjuk, egyik felét még a meleg vízben h... |
|
|
|
|
|
|
|
... ameddig a mandula belét (vastagabb végén két ujjal megnyomva) ki tudjuk pattintani a héjából, leszűrjük, lehéjazzuk. Lapos tányéron megszárítjuk, azután megdaráljuk.
2. A tésztához a margarint a használat előtt egy órával kivesszük a hűtőből, hogy puhuljon. Ezután gyors mozdulatokkal alaposan összemorzsoljuk a finomliszttel, majd a porcukorral és a darált dióval. Csipetnyit m... |
|
|
|
|
|
|
|
... vizet forralunk, bele a leveskocka, és egyenként bele a 8 húsdarab. A forrás ne szűnjön meg! Fedő alatt puhára.
Amikor puha, kivesszük, félretesszük. Serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rá a liszt és habzásig. Ezután ráöntjük a csirke levet, kevergetve sűrűre. Belejönnek a sajt, a fokhagyma, a bors, a petrezselyem, és jól kiforraljuk. Közben a csirke bőrét lehúzzuk, csont... |
|
|
|
|
|
|
|
... pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.
Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaniliáscukor
- 1 citrom héja
- 3 dkg liszt
Ezeket jól összekeverjük
Csokimáz:
7.5 dkg kr cukor, 2 dkg kakaó 2 kanál tejben felfőzve, amikor már csak langyos 2 dkg margarint keverünk bele.
A készre sült és kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk
Az egyik felét megkenjük a túrótöltelékkel, meggyet szórunk rá
Rátesszük a másik felét.... |
|
|
|
|
|
|
|
... finom.
Linzer (2)
Hozzávalók: 43dkg teljes kiőrlésű liszt, 1db Rama margarin, 10 ek. édesítőpor, 2 tojássárgája és édesítős lekvár.Elkészítés:Sütés előtt pár órával a margarint kivesszük a hűtőből.Az alapanyagokat összegyúrjuk( a gyúrás megkönnyítéséhez NEM használunk tejet v. vizet!!!!!) A tésztához keverhetünk reszelt citromhéjat, így még finibb! A jól öss... |
|
|
|
|
|
|
|
... kockára vágott pulykamell,
só, fehérbors, margarin.
A gombát apró kockára vágom tisztítás és mosás után, mintha pörköltet készítenék belőle.
A serpenyőbe kb 15-20dkg margarint teszek, amiben a teljes felolvadás után a pulykahúst fehéredésig párolom folyamatos keverés mellett. Ha minden pulykakocka teljesen fehér, hozzáadom az előkészített gombát, ízlés szerin... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 mokkáskanál só,
18 dkg liszt,
3 egész tojás,
12 dkg reszelt füstölt sajt (pl.: Karaván)
Elkészítése:
Forrald fel a tejet, keverd hozzá a margarint, a sót és a forrásban lévő tejbe szórd bele a lisztet. Keverd addig, míg össze nem áll teljesen.
Hagyd kihűlni, majd egyenként dolgozd bele a tojásokat. Minden egyes tojást külön-külön ... |
|
|
|
|
|
|
|
... akkor rengeteg engyobb csomóból áll, de kihűlés után ez elműlik, főleg ha kicsit kevergetjük is hűlés közben. Ez szolgálhat bármilyen k... |
|
|
|
|
|