Belépés
Csevabcsicsa
... majoránnával és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatjuk. Tálaláskor paprikával megszórt vöröshagyma-karikákat teszünk a tet...
Almás krémes piskóta
... összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be.
...
puszi59
... és hosszába ketté vágom és egymásra ragasztom a krémmel.
Sütés közben elkészitem a krémet: a tejjel és liszttel besamel...
Mézes puszedli
... citrom reszelt héja
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
5-5 dkg mogyoró és dió



ELKÉSZÍTÉS

Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a citromlével, majd összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozzáadjuk a szódab...
Rebarbarás és sajtos muffin
... liszt
1 csomag sütőpor
5 evőkanál tej
Máz: 7,5 dkg porcukor
fél citrom leve

Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
Vajat (margarint), a cukrot, vaníliás cukrot, sót habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. A lisztet (1 evőkanállal félreteszünk) a sütőporral elkeverjük.
Ö...
Mézes
... fahéj (kívánság szerint evő-, vagy kávéskanál), 10 szem szegfűszeg (darálva), 3 egész tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 kk szódabikarbóna, 2 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
A mézet, a margarint, a fahéjat, szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón)
A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzá a maradék lisztet.
A kettőt ...
Karácsonyi édességek
... megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mazsolát.
Meglisztezzük a tetejét és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesztjük. A tésztát készíthetjük Dr. Oetker Kelttészta alapporból is a csomagoláson található leír...
Kellemes Békés Karácsonyt!!
... rum arom...
Lenke néni buktája
... mazsola; a leszóráshoz vaj, grízes liszt, a tetejükre szilvalekvár.
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, deszkára tesszük, kicsit kinyújtjuk, és ráreszelünk 1 Cera margarint. Összehajtjuk alulról, felülről, jobbról, balról. 15 percig pihentetjük, megint kinyújtjuk, ráreszelünk még egy margarint, és újra összehajtjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyszögletes...
Fonott pudingos kalács
... hagyjuk.

Krém:

l/2 lit. tejben megfőzűnk 2 csomag kakaós pudingot (1 csomag l/2 lit. tejhez való lenne, de itt csak a fele adag tej megy bele), ha kihült hozzáadunk 1 Hera margarint (25 dkg-os csomagolású, krémhez való), 25 dkg porcukrot, 4 evőkanál kakaót és jól kikeverjük.
A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, vékonyra kisodorjuk és megkenjük a krémmel,...
Hajtogatott tejfölös pogácsa
... pohár tejfölben egy tk. cukor és 3 dkg élesztő, alaposan elkeverve, két tk. só, 2 tojás, margarin a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír.

A lisztben elmorzsolom a szobahőmérsékletű margarint. Én momentán tegnap este kivettem a hűtőből. Belehintem a sót. Mélyedést készítek a margarinos liszt közepébe és beleütöm a tojásokat. A tejfölben elkeverem a cukrot és az élesztőt és a...
Sajttekercs sonkával töltve
... szerint.

1. A 35 dkg sajtot forró vízben kb. 35 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet.
2. A keményre főtt tojásokat villával összetörjük, majd hozzájuk keverjük a margarint, ízlés szerint a fehér borsot, sót, majonézt, mustárt, a finomra vágott hagymát és petrezselyemzöldet.
3. A megpuhult sajtot két részre osztjuk, egyik felét még a meleg vízben h...
Káposztás pulykaleves
... ameddig a mandula belét (vastagabb végén két ujjal megnyomva) ki tudjuk pattintani a héjából, leszűrjük, lehéjazzuk. Lapos tányéron megszárítjuk, azután megdaráljuk.
2. A tésztához a margarint a használat előtt egy órával kivesszük a hűtőből, hogy puhuljon. Ezután gyors mozdulatokkal alaposan összemorzsoljuk a finomliszttel, majd a porcukorral és a darált dióval. Csipetnyit m...
A fokhagyma
... vizet forralunk, bele a leveskocka, és egyenként bele a 8 húsdarab. A forrás ne szűnjön meg! Fedő alatt puhára.
Amikor puha, kivesszük, félretesszük. Serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rá a liszt és habzásig. Ezután ráöntjük a csirke levet, kevergetve sűrűre. Belejönnek a sajt, a fokhagyma, a bors, a petrezselyem, és jól kiforraljuk. Közben a csirke bőrét lehúzzuk, csont...
Joghurtos csirke
... pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.

Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a ...
meggyes
... vaniliáscukor
- 1 citrom héja
- 3 dkg liszt
Ezeket jól összekeverjük

Csokimáz:
7.5 dkg kr cukor, 2 dkg kakaó 2 kanál tejben felfőzve, amikor már csak langyos 2 dkg margarint keverünk bele.

A készre sült és kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk
Az egyik felét megkenjük a túrótöltelékkel, meggyet szórunk rá
Rátesszük a másik felét....
Édes sütemények bűntudat ....
... finom.

Linzer (2)
Hozzávalók: 43dkg teljes kiőrlésű liszt, 1db Rama margarin, 10 ek. édesítőpor, 2 tojássárgája és édesítős lekvár.Elkészítés:Sütés előtt pár órával a margarint kivesszük a hűtőből.Az alapanyagokat összegyúrjuk( a gyúrás megkönnyítéséhez NEM használunk tejet v. vizet!!!!!) A tésztához keverhetünk reszelt citromhéjat, így még finibb! A jól öss...
Gombás hús, ahogy Orsi készíti
... kockára vágott pulykamell,
só, fehérbors, margarin.

A gombát apró kockára vágom tisztítás és mosás után, mintha pörköltet készítenék belőle.
A serpenyőbe kb 15-20dkg margarint teszek, amiben a teljes felolvadás után a pulykahúst fehéredésig párolom folyamatos keverés mellett. Ha minden pulykakocka teljesen fehér, hozzáadom az előkészített gombát, ízlés szerin...
Sütik Anna figyelj!!!!!!!!!!!!
...
1 mokkáskanál só,
18 dkg liszt,
3 egész tojás,
12 dkg reszelt füstölt sajt (pl.: Karaván)

Elkészítése:

Forrald fel a tejet, keverd hozzá a margarint, a sót és a forrásban lévő tejbe szórd bele a lisztet. Keverd addig, míg össze nem áll teljesen.
Hagyd kihűlni, majd egyenként dolgozd bele a tojásokat. Minden egyes tojást külön-külön ...
Az alapok
... akkor rengeteg engyobb csomóból áll, de kihűlés után ez elműlik, főleg ha kicsit kevergetjük is hűlés közben. Ez szolgálhat bármilyen k...
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......93 94 95 
Címkék: Kellemes Békés Karácsonyt, Sütik Anna, Oetker Kelttészta, kétféle fűszerpaprikával, masszából nedves, hűtőszekrénybe teszszük, margarint kicsit, grillsütőbe tesszük, almás fele, mézzel együtt, mézes margarinnal, rebarbarát meghámozzuk, tojásokat egyenként, sütőporral elkeverjük, fele lisztet, masszába tesszük, kristálycukorral habosra, maradék lisztet, maradék tejjel, olvasztott margarint, tésztát készíthetjük, csomagoláson található, tetejükre szilvalekvár, hozzávalókból kelt, fele adag, megkelt tésztát, tepsi kikenéséhez, lisztben elmorzsolom, szobahőmérsékletű margarint, margarinos liszt, tejfölben elkeverem, keményre főtt, fehér borsot, finomra vágott, megpuhult sajtot, meleg vízben, mandula belét, használat előtt, órával kivesszük, darált dióval, csirke levet, csirke bőrét, pácolt csirkemelleket, kicsit kalóriadúsabb, készre sült, egyik felét, másik felét, margarint kivesszük, alapanyagokat összegyúrjuk, gyúrás megkönnyítéséhez, tésztához keverhetünk, gombát apró, teljes felolvadás,
© 2013 TVN.HU Kft.